fredag

Och i kväll äter vi:

Bild lånad från "bbc-food"

Spaghettti Carbonara, sonens absoluta favoriträtt. Men jag som är ofrivillig köttätare väljer att göra carbonaran på rökt oxkött i stället för gris. Jag står inte ut med hur grisarna behandlas i köttindustrin och inbillar mig att korna har det lite bättre, de får iaf vara ute och beta i frihet under sitt korta liv...
Recept:
6 msk vitt vin
Persilja
rökt oxinnanlår i småbitar
6 msk parmesanost
några skvättar grädde
fyra äggulor
också salt och svartpeppar

stek köttet i smör och lite olivolja, häll på vinet och låt koka in till hälften i med persiljan. Ta av från värmen. Vispa ihop äggulor, grädde och ost i en skål. Blanda allt sammans med kokt spaghetti i en serveringsskål (inte över värme obs). Ät
Det passar bäst tillsammans med rött vin såklart!


En glad gris

Inga kommentarer: