tisdag

FavoritJag har precis läst Resan till landet Längesen för min son när han skulle sova. Jag älskar gamla sagor. Elsa Beskow är en favorit med sina fantastiska teckningar. Och Bröderna Grimm...jag lånade ofta deras tjocka, tjocka sagobok från bokbussen när jag var liten och läste sagorna om Sju vilda svanar, Snövit och Rosenröd och Rödluvan om och om igen. H. C. Andersen både skrämde och fascinerade mig. Jag kunde inte ha kvar "Flickan med svavelstickorna" utan gav bort den till en kompis för jag blev så ledsen varje gång jag läste den.
Jag har fortsatt att läsa sagor för mitt barn och han protesterar inte utan verkar tvärtom tycka att de är spännande trots gammaldags och inte tillrättalagt språk.
Men han är rädd för att sova själv, orsaken till det är dock inte sagorna utan en hemsk reklamfilm han råkat se på TV nämligen denna: http://www.max.se/campaigns.aspx?page=reklamfilmer&filmid=7
"Mamma, mamma jag är så rädd för apan!"

4 kommentarer:

Anna funderar sa...

Jag tror stenhårt på att läsa gamla sagor för barn. Det berikar deras språk, ju mer variation desto bättre! Bauer är underbar:)

Petra sa...

Ja, jag läser helst sådant jag själv gillar. Har svårt att läsa serier och dyl.

Stumpan sa...

Åhh, Solägget var länge sedan. Den älskade jag när jag var liten.

Petra sa...

stumpan:: Den är så fin, jag har sparat den från när jag var barn.