onsdag

What´s wrong with people

Vad är det som får män, gärna iklädda blåställ, att tro att de kan tilltala en hur som helst bara för att man är kvinna?

Scen: forskarexpedition
två män i arbetskläder stiger in genom glasdörrarna;

-Hallå, snäckan! Hur mår du idag då?
- Bra. Svarar jag korthugget, jag har aldrig sett männen förut.
- Ja, hon ser ju välmående ut, HÖ HÖ!
- Men nu blev hon chockad, HÖ HÖ! Hela tiden skrockar de självgott.
- Knappast, vad är ert ärende? (snörper i hop munnen och blir "svartnarförögonen förbannad")

Jag menar tänk er samma scen om det istället var en man som satt i expeditionen.

10 kommentarer:

Anna funderar sa...

Kunde du behålla lugnet? Vad var ärendet egentligen? Finns väl knappt något som gör en så förbannad som den typen av
tilltal:(

Petra sa...

anna: Jag måste ju det...De skulle laga någon vattenläcka. Riktigt sur blir jag :-(

Camilla sa...

Har hela mitt liv jobbat i en mansdominerad bransch (transporter) så jag skulle nog inte reagera (avtrubbad?) eller rättare sagt svara med samma mynt. Jag brukar kalla dem för Grynet. Det är bara töntar som inte riktigt vet vad de ska säga, socialt tondöva.

Miss Fine sa...

Ja, alltså vad har ens humör och utseende med dem att göra? Skulle man ge svar på tal så skulle man förmodligen få den klassiska kommentaren "Öh, har du ingen humor" eller ännu bättre, de blir så förnärmade att de talar om en i tredje person "Öh, hon har ingen humor". Och nej just det, jag har sällan humor i närheten av sådana män. Mycket sällan.
Dock tycker jag inte att det där enbart händer i närheten av män i blåställ, de kan lika gärna ha kavaj och slips, helst cowboyslips.

Anna funderar sa...

Måste tillägga att det brukar vara från dylika herrar som kommentarer om PMS kan dyka upp. Fy för denna urfjantiga sexistiska människosyn!

Linda K sa...

sabla puckon. och antagligen så fördummade att dom inte fattar att dom förolämpar. ät skit och dö skulle du svarat.

Petra sa...

camilla: Nej, jag kanske är känslig...min egen mamma sa till mig "nej nu tycker jag att du överreagerar, häng inte upp dig på sånt". Men det ligger liksom inte för mig med den jargongen, helst inte när jag är på ohumör!
Miss Fine: Jag vet att du vet vad jag pratar om! Som när man är på ett uteställe och någon idiot kommer fram och försöker stöta på en genom att säga "Hö, varför sitter du här och ser sur ut" "För att jag fick syn på dig kanske"
anna. Absolut, pms-kommentaren hade varit en lågoddsare.
linda K: Dom gillar inte att jag säger sådant när jag sitter i expen :-( Nej, nu ska jag kolla boknördtesten du tipsar om :)

Camilla sa...

Det man inte gillar ska man inte heller acceptera! Jag kan dock tycka att den där typen av män är rätt oförargliga (fast de är idioter) de finns de män som jag uppfattar som mycket mer föraktfulla och nedvärderande på ett värre sätt. Och de männen har OFTA slips!

Lilla Blå sa...

Vill du låna min pickadollar?

Petra sa...

camilla: Jo, jag har träffat på den typen också!

lilla blå: Give it to me baby!