torsdag

Biobesök


Jag gjorde ett av mina sällsynta biobesök igår. Inspirerad av Anna så gick jag och såg den prisbelönta lågbudgetproduktionen Once. Den var väl gullig och fin och det var kärlek i luften men, nej, inte min kopp te. Alldeles för mycket skrikig sång i tid och otid. Att jag hamnade brevid en man som luktade otvättad gjorde inte upplevelsen bättre...men det var ingen dålig film, absolut inte. Den får en trea, svag (av fem)!
Biobesöket föregicks av ett restaurangdito. Vi besökte den relativt nyöppnade T-bone eftersom den ligger bra till. Maten var helt ok, miljön också, trevlig servitris vars kunskaper om mat dock kunde varit bättre:
-Är det någon sås till kycklingen, frågade jag
-O, ja, det är en hollandaisesås eller currysås (?)
Ok, what the heck tänkte jag, kyckling är bättre än gris (jag är en motvillig köttätare)
Men in kommer en kycklingfilé ackompanjerad av en tunn, rinnig limeyoghurtsås...ungefär så långt ifrån hollandaisesås man kan komma.

7 kommentarer:

Camilla sa...

Otvättade typer kan verkligen förstöra ett biobesök!! Det låter som en film som man utan problem kan se hemma mao :D

Anna funderar sa...

Jag skyller på biogrannen, filmen var strålande var mitt sällskap överens om...
Rinnig limeyoghurtsås låter däremot inte bra! Kom till Stockholm så kan vi ha krogrunda:)

Petra sa...

camilla: Om du ska se den, se den hemma!
anna: Biogrannen gjorde inte filmen bättre om jag säger så. Krogrunda låter hur bra som helst!

Vera sa...

otvättad man ... luktar nog inge vidare. är filmen en musikal?

Petra sa...

vera: Otvättad man rekommenderas inte! Det var en musikal på ett sätt och på ett sätt inte. Men ungefär hälften av filmen var sång och musik.

David sa...

Jag gillade filmen, musiken var väldigt bra, men jag stör mig på att de inte "hanky panky:ade" på slutet, men ändå, det blir lite som Lost in translation, de kommer aldrig att glömma varandra, kanske för att de aldrig gjorde något?

Petra sa...

david: Jag gillade inte musiken, kanske därför jag inte tyckte om filmen heller. Ja, just att det inte blev något hanky panky gör deras möte speciellt. Men nä så fantastisk var den inte :)