fredag

Hemska värld

I morse läste jag i tidningen att en 11-årig flicka, från Stockholm, simmat in i en brännmanet i Thailand och dött. Det är bland annat därför jag aldrig kommer att åka till Thailand, tänk om ens lilla barn skulle simma på en manet och man kan inte göra något. Fruktansvärt!

10 kommentarer:

Var dags glimtarn sa...

Very sad..... Det var en allergisk reaktion väl?
Men man kan ju tyvärr inte skydda dem ifrån alla världens hemskheter hur mkt man än försöker....

Petra sa...

vdg:Nej, det var en dödlig brännmanet. Det finns sådana där, mest i Australien men även i sydöstasien tydligen. Jag vet men jag VILL skydda!

Anna sa...

Nu måste jag lugna dig lite... :o)

Den där maneten är INTE alls vanlig i Thailand, och risken att dödas av en sådan är förmodligen tusenfalt mindre än din tid i Malmös storstadstrafik.

Jag är krass numera, jag har nyss läst David Eberhards "I trygghetsnarkomanernas land.

Trevig helg!

Petra sa...

anna: Du har rätt, jag borde läsa boken! Men det är just sådana hemska oväntade saker som skrämmer mig extra mycket, men annars så oroar jag mig för allt som går att oroa sig för...
Trevlig helg själv!

Anna sa...

Håller med dig, det är lätt att smått förgås av oro när man har barn.

Förresten, Thailand är sagolikt! Luffade ttre månader där -99. Alla borde få åka dit en gång, inte för att alla andra gör det utan för att uppleva ett paradis utan dess like.

Om man undviker de största turistfällorna då, vill säga.

cruella sa...

Jag håller med Petra alldeles fullständigt, fast jag inser hur ologiskt jag tänker.

Min unge som fyller 15 år i sommar ska på språkresa till USA i TRE VECKOR. Jag är redan ett vrak och vill helst tillbringa resten av livet tillsammans med ungarna i en klädkammare där vi kan äta flat foods = sånt som kan skjutas in under dörren. Pizza.

Petra sa...

anna: Alla som varit där säger att man måste åka dit!
cruella: Flat foods ha, ha
:-D Den går sldrig över oron för barnen!

Anna funderar sa...

Läs Eberharts bok, och bli lite stärkt i övertygelsen att man kan släppa liiite på kontrollen. Kram fill världens bästa Petra!

Jessika sa...

Jag läste också detta och förfärades när jag tänkte på sjukhuset på Koh Lanta. En sköterska och en läkare i en betongbungalow... Jag och min mamma var där förra året när hon bröt armen på vår semester... Nu vet man ju inte om det hade hjälpt men läkarvården på Phuket håller toppklass medan Koh Lanta (en bra bit bort) är enbart en vårdcentral.

Petra sa...

anna: Jag ska läsa den, jag lägger till den i högen brevid sängen. Jag skulle verkligen behöva släppa kontrollen! Puss & Kram!

jessika: Usch! Stackars mamma! Jag läste dock att man hade två minuter på sig att få motgift mot just denna manet, och det fanns bara i Australien...