söndag

Så var det dags att besvara enkäten...

01. Hur länge har du bloggat? Sen januari 2008, är alltså en nybörjarbloggare :)

02. Hur såg din bild av bloggar/bloggare ut innan du själv började blogga? Att folk vågar lämna ut sig sådär, det skulle jag aldrig göra!

03. Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Jag tror faktiskt att jag blev stammis hos Linda K först

04. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? Nu var ju inte det så längesedan, så jag är tveksam till att det skett någon förändring.

05. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? Det är de i min "länklista". Hinner inte med fler

06. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? De flesta är nog "blandbloggar".

07. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. Svårt, man vet ju inte hur personerna är egentligen men spontant så tror jag att Anna är ganska olik mig och Var dags glimtarn också. Men jag gillar er ändå!

08. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om. Det är lika svårt, jag har ingen aning egentligen. Sara kanske. Jag har samma humor som Linda men annars så är vi nog olika. Jag gillar ju att laga mat...

09. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? Jag berättar inte för så många att jag gör det

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Det vet jag inte. Jag pratar inte så mycket om min blogg med folk jag känner...

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Jag tror det, men den tänjs nog lite, ibland.

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. Folk jag känner på ett elakt eller skvallrigt sätt. Mina innersta känslor lämnar jag också utanför bloggen.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Man vill ju gärna ha lite feedback och kommentarerna räknas absolut!

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? Till viss del. Det beror på bloggen

15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Nej inte än!

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Ja, personer som har en tendens att lämna ut för mycket av sitt privatliv

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta? Nej inte än...

18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? Nej, inte egentligen

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Det tar jäkligt mycket tid och ibland får jag prestationsångest för att jag inte kommer på något att skriva om (idiotiskt jag vet)

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då? Nej

21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?Det tror jag absolut. Bloggarna är ett mycket viktigt forum och de påverkar både det ena och det andra...

22. Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig? Det roligaste är att man lärt känna en massa nya människor och att det verkligen känns som om man känner dem. Kan man sedan träffas någongång på riktigt också så är det ju väldigt roligt!

23. Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig? Inspiration framför allt, roliga möten

24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten. Alla som inte gjort det än!

5 kommentarer:

Anna funderar sa...

Vet du vad? Du är mörk och jag är ljus, kom till Rosendal 7/6 så kollar vi av resten. Puss o kram!

sara sa...

Tror också att vi är rätt lika. Fast jag gillar inte att laga mat. ;)

Petra sa...

anna: det var så jag tänkte ;-) Jag ska verkligen försöka att ta mig upp då.
sara: Jag har fått för mig det:)

Stina´s world of everything sa...

Det är verkligen så himla kul med utmaningar. De ger en mer målande bild av bloggaren och då blir läsningen betydligt roligare.

Trevlig blogg!

Petra sa...

stina: hej! Vad kul att du tittar in! Visst är det roligt att få veta mer om sina bloggvänner :-D