tisdag

Snällast i världen - typ

Varför är det alltid så att när någon grips för ett synnerligen bestialiskt dåd; mord på litet barn, bortrövande av dito eller misshandel av hustru med därpå följande knivmord, då uttalar alltid gärningsmannens barndomsvän, mormor, granne etc. och säger: Snällare människa finns inte!!!!
Joho, det finns det! Jag känner många människor som är mycket snällare och som aldrig skulle drömma om att döda/misshandla någon....

12 kommentarer:

Anna funderar sa...

Man har hört det så många gånger...Tänker på Mattias Flink, den där killen som mejade ner åtta-tio människor i Falun. Han hade varit exemplarisk tills det bara blev kortslutning en dag. Scary.

Camilla sa...

Det läskiga är att de flesta brottslingar faktiskt verkar rätt vanliga. Jobbade med en kille som - visade det sig senare - både misshandlade sin tjej, använde droger och senare hamnade i tyngre kriminalitet. OCH JAG MÄRKTE INGENTING!!

Jessika sa...

Det är väl just detta som är så scary att man inte har en aning om vilka människor man omger sig med. Nu fick jag hybris igen...

Petra sa...

Alla: Jo, så är det säkert. Jag menade mer att jag tycker det låter så idiotiskt att säga så om en person, typ Ulf Olsson eller Mattias Flink, eller nu den här pedofilen som blivit misstänkt för att ha rövat bort Engla. Det de har gjort är liksom så långt ifrån snäll man kan komma och att då komma dragande med "han som var så snäll", äh det stör mig bara helt enkelt.

cruella sa...

Extra korkat när det gäller den här snubben för även om, säger OM, han inte har med det senaste illdådet att göra så har han varit way off flera gånger förut - han är ju dömd för sexbrott för f-n!

"Äter allt, tycker mycket om barn"

Fy för den lede.

Petra sa...

cruella: Det var så jag tänkte! Jag säger inte heller att det är den här 42-åringen som är skyldig men SNÄLL är han väl ändå inte med sitt förflutna!

sara sa...

Läbbigt. (Jag är för nyvaken för att orka vidareutveckla det hela, men jag håller med.)

Petra sa...

sara: Bra att du håller med ;-)

Vera sa...

Usch ja. Jag tror dock att kvällstidningarna vill skapa lite dramatik. Det går alltid ut på att grannar o bekanta uttalar sig chockade över ett gripande.
Men jag hoppas hoppas hoppas att lilla Engla är vid liv.

Petra sa...

vera: DET hoppas jag också! Det har varit så mycket hemskheter på sistone så man blir alldeles matt.

Var dags glimtarn sa...

Lider så med Englas nära..... Ngn som har misshandels brott och sebrott är inte snällast i världen. Jeesus, känner de verkligen varandra?

Petra sa...

vdg: ja, det hemskaste som kan hända HAR hänt! Nej det var så jag tänkte.