lördag

Spelkväll väntar


I kväll är vi bortbjudna på spelkväll. Jag älskar sällskapsspel. Men jag måste vinna...annars blir jag sur. Världens sämsta förlorare hittar ni här. Men jag håller på att uppfostra mig.

Mina favoritspel är:

*Nya Rappakalja
*NE-spelet
*Good old Pictionary
Gillar ni sällskapsspel? Favoriter?

18 kommentarer:

Camilla sa...

Då ska du inte spela med mig som inte engagerar mig så hårt. Tävlingsmänniskor brukar bli galen på mig :D

Jag gillar TP, drottningen över värdelöst vetande som jag är. Och spela kort - poker, 500.

Anna sa...

Pictionary, Rappakalja och Cybarit!

:o)

Anna funderar sa...

NE-spelet är mycket bra nördfaktor, och där snackar vi inte om värdelöst vetande eller hur? När man är några stycken är det kul att spela i lag, och då får ju tävlingsmänniskorna lägga band på sig och såskopparna skärpa till sig. Brukar funka...

Ha en härlig spelkväll. Kram får du!

Petra sa...

camilla: Nej, sällskapsspel ska tas på allvar ;-) TP är en klassiker, funkar alltid.

anna: Då har vi samma spelsmak! Jag hade glömt att vi har Sybarit också! Fast det gillar ingen utom vi, mannen och jag.

anna f: Det tar sådan tid bara NE, men det är riktigt bra för en nörd som jag! Lag brukar det bli, inte minst i Pictionary tjejer mot killar ha ha som vi klår dem!
Kram tebaks!

smultron sa...

Jag är världens sämsta förlorare så jag ska helst hålla mig borta från allt vad spel heter. Funkar när barnen är små men mannen och jag har lagt spelen på hyllan. Han får spela gitarr och jag sjunga istället!

sara sa...

Gillar inte sällskapsspel! Får panik när barnen vill spela. Fast det finns ett undantag och det är Othello. Det kan jag spela hur många gånger som helst.

Camilla sa...

Vad kul med spelkväll. Det hade mina föräldrar och pappas syskon jätteofta när jag var liten. Men de spelade mest kort. Är det ingen som gillar att spela det?

Petra sa...

smultron: Det är jag också! Men varför har ni lagt spelen på hyllan? fast gitarr och sjunga låter kul, det gör inte vi .)
sara: jag spelar gärna med barnet också, hellre det än att leka. Othello spelade vi mycket hemma, fast jag tycker det är segt
camilla: Mina föräldrar spelar mycket kort så det har jag med gjort. Vi brukar spela kort när vi semestrar med dem, Sjua och Gin Rummy har vi spelat

Vera sa...

Älskar Cranium, Jepordy och sist men inte minst Kampen om Eskilstuna.

cruella sa...

Nä, jag är egentligen inte så förtjust. Men när jag kommer igång är jag en djävul! Pictionary, Monopol och TP är roligt. TP har stor hånpotential. Så det kan låta är rätt kul också.

Jessika sa...

NE ? Was is das? Här spelas mycket kort med barnen; plump och finne är favoriter. Annars gillar vi När och fjärran, Pictionary och en match i Singstar på playstation:)

Millas hem sa...

Hej!
Har varit här och läst lite!
Kul du skriver, håller med dig ang frillorna!
Camilla

Anna funderar sa...

vera: Kampen om Eskilstuna? Har det potential att bli Året spel tro? På Gotland spelar vi Rauka vägen till Fårö - ett spel konstruerat av ungdomar inom Ungt Företagande. Mycket trevligt, haha.

smultron sa...

Maken och jag kan helt enkelt inte spela spel för husfridens skull. Jag är som sagt en hemskt dålig förlorare och han älskar att retas!

Petra sa...

vera: Cranium, vad är det? Låter intressant, men kampen om Eskilstuna...;-)
cruella: Jag gillar alla de spelen, fast Så ska det låta har jag inte provat tyvärr.
millas hem: hej, kul att du tittar in!
anna: Vitsigt värre :-D
smultron: Retare tycker vi inte om, vi dåliga förlorare!

Petra sa...

jessika: Förlåt, missade...NE-spelet är Nationalencyklepedi-spelet. Som TP fast inte riktigt så värdelöst vetande som det... Singstar kanske man skulle testa :)

Kajsa sa...

Pictionary är BÄST eftersom jag är obesegrad hittills. ;-) Liksom du är jag världens sämsta förlorare, och min tävlingsinstinkt som jag döljer ganska bra till vardags kommer fram på allvar när det är sällskapsspelsdags.

Faktum är att på spåret-spelet är riktigt, riktigt kul.

Petra sa...

kajsa: Oh, en Pictionarymästare :) Jag skyller på mina tröga lagkamrater ;-) Jag ät mycket sugen på att prova På spåretspelet! Jag gillar ju programmet skarpt så..