onsdag

Saker att ogilla med tåg:

*Att de är Öresundståg vilket innebär: Trånga, illaluktande, konstiga toaletter där det elektriska hänger upp sig, ingen restaurangvagn men en liten försäljerska som är framme vid ens plats när man har typ ett stopp kvar på resan som då varat i fyra timmar.

* Att det tar längre tid att åka tåg till Göteborg än att åka bil. Vad är det för mening med det?

*Att det sitter ett gäng med fyra kvinnor 30-någonting som fnissar och skrattar hysteriskt i fyra timmar! Inte ens mp3n på det högsta hjälper.

*Att tvingas sitta brevid finnig tonåring som har så hög musik i sin ipod så att det hörs utanför. Att tonåringen sover och lutar oroväckande åt ditt håll. Att tonåringen luktar smuts. Att det finns två olika tonåringar som stämmer in på ovanstående beskrivning och att båda två hamnar brevid mig, en på resan upp och en på resan ner.

*Tågtoaletter

*att alltid bli placerad tillsammans med andra trots att det finns flera lediga platser.

*Att man behöver oroa sig för en stöpplig gubbe som hoppar på i Göteborg, tar sig hjälpligt fram med käpp, slocknar i stolen och hänger ut i gången, har en larmklocka runt handleden alltså en sådan som går till hemtjänsten men vilken hemtjänst ska rycka ut? Den i Göteborg eller den i Malmö?

9 kommentarer:

smultron sa...

Ett inlägg i min smak ;)
Jag avskyr att åka tåg! Alla andra verkar tycka att det är så mysigt.

Värst är att ha en bredvid och två framför sig. Man sitter där och försöker undvika att glo på varandra i timmar. Man kan bara luta sig åt ett håll när man blir trött, så man blir helt sned. Och så tar det dessutom en evighet och man får krångla med byten för en resa på 30 mil, suck.

Var dags glimtarn sa...

Det enda som är mysigt med tåg är att det skuffar lite, jag gillar ljudet. Och att kika ut, om jag inte åkt där tusen gånger såklart.

Men man kan ju roa sig med att tjuvlssna (de där kvinnorna verkade ju onekligen ha kul iaf!), kika vilka böcker folk valt......

Petra sa...

smultron: Ja, att det ska behöva ta så lång tid att åka 30 mil och att det ska vara så obekvämt! Jag satt precis så som du skriver inklämd vid fönstret med en brevid och två mitt emot!

vdg: De var mer som fnissiga tonåringar. Inget roligt alls :( Jag gillar att åka 1:a klass och ha en egen stol och inte sitta brevid någon alls!

Anna funderar sa...

Men stackare (kanske har du inte läst om mitt diaboliska humör idag, synd isf). Verkligen jobbigt för dig, med glada kvinnor och uppväxande ungdomar runtomkring. De skulle satts i godsvagnen eller nåt, så fru Petra kunde njuta lite:))))) (Jag känner att en massa glada munnar kanske får dig att fatta ironin?)

Petra sa...

anna: De får gärna vara glada och växa upp bara de inte stör mig! Jag glömde en dålig egenskap att lägga till på min "5 dåliga egenskaper": Folkilsken ;)

Vera sa...

Kanske 1:a Klass nästa gng?

Petra sa...

vera: Det finns tyvärr inte 1:a klass Malmö-Göteborg. Eller jo det finns men det är exakt samma vagnar och samma dåliga komfort. Inget gratis kaffe heller :(

sara sa...

Tågtoaletter brukar inte vara nån höjdare. För övrigt gillar jag att åka tåg – det finns ju så många att titta på! :)

Petra sa...

sara: Jo, jag kan gilla att åka tåg men då ska det inte vara trånga, överfulla, smutsiga sådana :)