onsdag

Tema tre

Jag har inget direkt att blogga om och då kan det vara bra med lite hjälp. Sådan hittas direkt hos Camilla. Hon har kommit med den goda Knessetinspirerade idén att lista tre TV-serier man saknar. Here goes:
1. Ärliga blå ögon. Åååå så spännande den var! Den också lördagsgodiset till. Det saknar jag!

2. Kampen om Colorado - Som Familjen Machahan fast med indianer. Kommer någon ihåg Barbara Carrera som Clay Basket?


3. De fattiga och rika. Det blir bara serier från min barndom. Men det är de jag minns och tänker "Vad bra den var!" Och Falconetti, som var så spännande, elak och snygg :-O4. Jag måste ha med en bonusserie: Huset Silvercronas gåta. Ett bra exempel på en serie som jag minns med nostalgisk förtjusning. Den var så spännande, hemsk också handlade den om mina favoritämnen; historia och resor i tiden. Jag såg om den för ett antal år sedan och man kan lugnt säga att den är märkt av tidens tand...1970-talet är så tydligt i serien. Och tempot! Man somnar ju. Suck!

10 kommentarer:

Miss Fine sa...

Alltså. Först frös jag till is och tänkte oh nej, jag är fel! Var har jag varit? När du listade de tre första serierna. Men sen kom bonusserien och lugnet återfann sig! "Klockorna tickar och åren går" Visst kunde den gjorts fräckare idag men konceptet står sig. Penningby är lika snyggt och förundran över hur herr Stig H:son Larsson från Göta Kanal hamnade DÄR är lika stor... :)

Petra sa...

Men! Ärliga blå ögon måste du komma ihåg. Med Anna Godenius som var en kameleont till brottsling, hon klädde ut sig och lurade en massa män, sol och vårade dem. En viss kvinnlig C på jobbet är släkt med henne, enligt hennes släktforskning:) Fast Fattiga och Rika, när den gick var du bara 4.

smultron sa...

Min mamma älskade Ärliga blå ögon och jag älskade Kampen om Colorado! Minns fortfarande bröderna Jake och Mike och deras mamma Lerkorg och Halta Bävern och allihopa.

Minns att jag grät när Nick Nolte dog i De fattiga och de rika. Mamma tyckte brorsan var sååå snygg.

Vilken nostalgitripp detta blev...
och jag stavar som en kratta i dag!

Caroline sa...

Hmm, jag kan knappt ana att jag kallat en serie för "Porichmanpopoman" när jag var liten, men that's it....

Jag skulle nog säga attt jag saknar Dr Snuggles. Den visades för ett tag sen igen och det var inte barnen som satt klistrade vid TV:n :-)

Petra sa...

smultron: Jag tyckte redan när det begav sig att Peter Strauss som den gode brodern var alldeles för präktig. Nick Nolte var den man gillade. Jag grävde ner mig i nostalgi på Youtube!

caroline: Nu fick jag läsa högt för att fatta! Rich man poor man va? Ärligt så funderade jag faktiskt på att ta med Dr Snuggles. Jag tyckte det var sååå bra. Jag har tom hyrt filmer på biblioteket för att visa min son. De håller faktiskt fortfarande tycker jag om än med avdrag för dålig bildkvalité. Cozmokatten var fin :)

Caroline sa...

Haha, ja det stämmer med "Rich man poor man"!

Ja, Cozmoskatten dök inte upp så ofta, så det var rätt spännande när den visade sig.

cruella sa...

Jag har försökt sälja en sänggavel till Anna Godenius. The horror. Efter fyra telefonsamtal och tre inställda möten kom hon, djupt ned i källarvalvet, på att hennes bil nog var för trång - en vanlig jävla Fiat.

Stumpan sa...

Åhh, jag älskade också ärliga blå ögon och huset silvercrona fick jag av min mamma i julklapp förra året. Underbart!

Petra sa...

caroline: Jag identifierar mig med hon den galna kattanten, cozmoskattens matte...(inte riktigt men ändå)

cruella: Hon finns alltså fortfarande, har undrat vad det blev av henne. Också kör hon omkring i en Fiat och påstår sig vilja köpa sänggavlar :-O

stumpan: Ja, den finns på DVD såg jag. Man kanske skulle slå till. Jag älskar signaturmelodin.

Björn Felten sa...

"Håll polisen utanför" då? Eller är den för gammal för damerna? :)

Med Sven-Bertil Taube som hårdkokt deckare och Monica Ekman som sexig sidekick.

Synd att varken "Ärliga blå..." eller "Håll polisen..." verkar gå att köpa på DVD. :(