Bild från Systembolaget
När jag är sådär väldigt sugen på något att äta på kvällen när jag egentligen inte borde äte eftersom jag precis ätit då gör jag rostade mandlar. Jag har läst att det är sååå nyttigt. Inte minst GI-wise...
Eftersom jag är en generös människa så ger jag er:
Mitt recept:
Sätt ugnen på 175 grader, gärna varmluft
- 200 gram mandlar (som man kan skala men inte behöver om man inte orkar och det gör jag aldrig)
1 msk salt(härkanska man ta mindre, jag mäter egentligen inte)- 1 msk farinsocker
- 1 msk vatten
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk sambal oelek
- kanske lite rosmarin (fast jag brukar inte ha det)
- någon annan god krydda kanske, jag har t.ex. använt en creolekrydda som jag hade i kryddskåpet
Blanda allt i en skål och häll ut på en plåt (glöm inte bakplåtspapper) in i ugnen i ca 5-6 minuter. Rör om och ha inne 5 minuter till. Man måste passa. De ska inte bli brända men inte heller mjuka.
7 kommentarer:
Det där lät smaskigt och långt mycket nyttigare än den tårtbiten jag just smaskade i mig - överbliven stackars bit från igår... (Det man äter när ingen ser räknas inte ..).
Ska testa nötterna!
caroline: tårta är inte dumt det heller, men jag tror nötterna är nyttigare. Ta inte så mycket salt som jag skrev bara :)
Åh, de där är jättegoda! Man kan även slänga i hasselnötter eller andra nötter. Mumselimums
camilla: Jag tror att det är ett gammalt recept från Femina.
Wow! vilken grej och jag har allt hemma, t o m bakplåtspapper. Provar!
ankie: Glöm inte säga vad du tyckte!
Oh, låter hur gott som helst! Tack för tipset!!
Skicka en kommentar