onsdag

Redovisning:

I sommar har jag läst följande böcker:
*En spricka i kristallen - Cecilia von Krusenstjerna - Gillade den. Dessutom så tycker jag det är intressant på ett skvalleraktigt sätt att läsa en bok som beskriver PG Gyllenhammars dotters uppväxt.
*Camilla Läckberg - Tyskungen - den var sådär, spännande historia men det märks så tydligt att hon skriver efter en mall. Hon har till och med själv berättat hur mallen ser ut.
*Mari Ljungstedt - I denna ljuva sommartid - Jag gillar henne och blir sugen på att resa till Gotland när jag läser hennes deckare
*Dean R Koontz - The darkest evening of the year - Den panikköpte jag i Venedig eftersom min medhavda bok snabbt tog slut. Ibland skriver han spännande. Dock inte i klass med Stephen King. Fast just den här boken handlade väldigt mycket om Golden retrieverhundar...
*John Ajvide Lindkvist - Låt den rätte komma in - Att läsa den här efter Camilla Läckberg är som att läsa Dostojevskij efter Min häst (ha ha). Älskar hans språk och historien om vampyrer tilltalar en skräckfantast som jag.
*Daniel Möllberg - Pappadagar i råttans år - snabbläst, lite som en krönika. Den här tyckte jag var intressant av samma skäl som En spricka i kristallen. Det är ju självklart att bokens huvudperson är Möllberg själv och att exet är Tilde de Paula. Så låg är jag. Det står jag för.
*Maja Lundgren - Myggor och tigrar - Har varit nyfiken på boken länge men inte kommit mig för att läsa den. Jag håller nog med kritikerna som sa att den aldrig borde getts ut. Författarinnan lider tydligt av någon personlighetsstörning som yttrar sig i förföljesemani och hybris. Delen av boken som handlar om Neapel är intressantare men jag orkade inte läsa ut den ändå.
*Åsa Linderborg -Mig äger ingen - Så gripande och välskriven. Linderborg är född ett år innan mig och jag känner igen så många detaljer från min uppväxt. Som tur är känner jag inte igen min uppväxt i Åsas.
*Martina Haag - I en annan del av Bromma - Hon är fantastiskt rolig Martina. Boken läser man ut på en dag. Den är ungefär som en lång krönika. Men hon har en otrolig iaktagelseförmåga och använder liknelser och bildspråk som är oslagbart välfunna. Jag känner mig som precis rätt målgrupp för Martinas bok och här är ett citat som jag tog till mig: "Var det här allt? Ska jag bli lite äldre och fulare för varje dag och sen en dag så tar det bara slut?"

Jag lyckades också ta mig genom en min första ljudbok: Camilla Läckbergs Sjöjungfrun. Jag fick ett abbonemang via Buzzador på Storytel och fick lyssna på hur många ljudböcker jag ville under en månad. Jag ville bara lyssna på en, ljudböcker är definitivt ingenting för mig!

5 kommentarer:

Caroline sa...

Hoppla vad duktigt. Det är vad jag hinner med på ett par år...

smultron sa...

Oj, vad du hunnit läsa. Jag läste bara tre under våra fyra semesterveckor, bl a Mig äger ingen.

Låt den rätte komma in har jag skickat med mitt X på Greklandssemestern som han och dottern påbörjar idag. Skitbra!

Ljudböcker är inget för mig heller.

Sara sa...

Hur hann du? Jag som hann läsa... EN bok. Martina är hur rolig som helst! Och citatet en sanning man helst vill glömma! :D

Jessika sa...

Nej men HEEEJ! och välkommen tillbaka. Har saknat dig ;) Kram från ljudboksfantasten i Värmland

Petra sa...

caroline: Men du har små små barn och dessutom så photoshoppar du flitigt :)

smutron: Du har också små barn så det är helt förståeligt (men jag blev lite impad över listan själv, inte innehållet men mängden :)

sara: Jag vet inte. Ja, jag känner mig som Martinas rollfigur allt som oftast.

jessika: Hej, jag har saknat dig och alla med!