onsdag

Dagens barncitat

Jag har skaffat ett fadderbarn till familjen, tycker det skulle vara bra med lite världsmedvetande hos sonen. Själv var jag otroligt intresserad av barn i andra länder när jag var liten. Jag samlade mynt i en sparbössa som jag tvingade min mamma att gå till banken och sätta in till Rädda barnen. Min favoritlek var att klä ut mig till fattigt indiskt barn, och mina bästa tv-program var de som handlade om barn i världen, t.ex. "Mitt på jorden, mitt under solen" om någon kommer ihåg den.
I går fick vi ett brev från Barnfonden med ett foto på "vårt" barn. En 4,5 årig flicka från Indien: Suka.
-Coolt, Bazooka utbrast sonen.
-Men du får ge henne dina pengar mamma, hon får inte mina!

Men jag tycker fortfarande det är spännande och roligt att ha ett fadderbarn. Jag sitter och klurar på vad jag ska skriva i vårt brev till Indien och vilka foto och presenter vi ska skicka med. Det måste vara platta saker, som får plats i ett vanligt kuvert.

5 kommentarer:

cruella sa...

Klistermärken och bokmärken. En badboll att blåsa upp?

smultron sa...

"Mitt på jorden, mitt under solen bor Manuela".

Jag såg insamlingsbössorna på disken när jag och mamma var och handlade och undrade alltid varför barnen var rädda...

Hårband, hårspänne, klippdocka...

Miss Fine sa...

När jag var liten virkade min mormor otroligt fina överkast till Rädda Barnen. Jag undrade varför de var rädda och varför jag inte fick ett sånt överkast när jag nu också var rädd för t ex monster, Dårfinken, mumifierade ödlor och Storpotäten. När jag blev större förstod jag skillnaden (och fick till slut ett överkast). Bra initiativ! Fina klistermärken blev det!

Fröet sa...

Vi har ett fadderbarn i Pakistan sedan 5 år. Jag försöker få mina äldsta att skriva på engelska och det börja gå bra nu. Vi har skickat med mycket foton av oss och hur vi bor/går i skola mm. Det uppskattas! Annars brukar jag skicka presenter via Plans webshop; kritor, boll, hopprep mm

Petra sa...

cruella: Det blev klistermärken (med Disneyprinsessor) och färgpennor.

smultron: Äntligen någon som kommer ihåg!

Miss Fine:Är man rädd ska man ha ett överkast!

fröet: Får ni brev tillbaka? Jag är fadder via barnfonden och man kanske skulle skicka via deras "Gift shop. Fast jag tyckte det var lite kul att gå ut och handla till en liten flicka.