torsdag

Shape up

Jag testade en ny träningsform idag: Shape. Men det visade sig bli en helt annan träning eftersom ordinarie instruktör var på kurs. Istället var det en liten PT-kille som "körde som han ville". Jag fick lära mig lite nya uttryck som "Good mornings" Aj, där bröt jag korsryggen, "Militärpress", no big deal tyckte jag. Det hela utfördes bara med 10-15 repetitioner så jämfört med BodyPump var det inte så jobbigt. Det jobbiga var när han tyckte att vi skulle träna två och två. Jag hatar verkligen sånt! Hade jag velat träna i par hade jag anmält mig till boxning eller gammeldans eller något sådant. Jag vill helst inte behöva ta i okända människor och jag vill inte att de ska ta på mig...(jag tror inte de VILL ta på mig heller med tanke på min svettproduktion). Här var det till och med så att vi skulle "slåss" och puttas med ben och fötter samt hoppa på huk "aj mina benhinnor". Jag hamnade med en riktig fighterbrud och jag fick verkligen lägga band på mig själv så att jag inte gick igång på riktigt. Det kändes som gyttjebrottning eller gladiatorerna. Hela passet avslutades med att alla skulle göra 6-1 burpees, armhävningar och sit-ups. Jag blev nästan färdig först (jag hatar att jag alltid måste tävla).
Ingen strech på det utan vi fick ligga ner på mattor och så berättade instruktörskillen med sin blekingska dialekt att vi skulle tänka oss att vi befann oss i en skog, vid en damm där det finns "blåmmor i alla möjliga färger, blåa, röda, gula, vita" och att vi flyter iväg på ett näckrosblad...också helt plötsligt dyker vi ner under vattnet och då ser vi "fiskar i alla möjliga färger, blåa, röda, gula, vita" och sedan kan vi flyga och yadayadayada. Helt bananas! Ett mycket märkligt pass, alla kategorier.Här visar en kille hur man gör Good mornings. Jag hade lite mindre vikt på min stång.

5 kommentarer:

soffan sa...

Hahaha, och plötsligt så verkar våra flöjtklasser på 24/7 inte alls så konstiga längre... ;)

Petra sa...

:D Nej gyttjebrottnings-sagoklass, där snackar vi unikt!

Akan-Kakan sa...

HAHAHA! :D

annastei sa...

Jag brukar gilla shape-passen, det är riktigt bra träning. Det där du råkade ut för lät ju bara extremt flummigt istället :)

Petra sa...

Ja, jag ska testa det igen. Tror också det är bra träning. Avslutningen på passet var helt galet flummigt :)