onsdag

Dagens lunch



Ingen broccoligratäng här inte! Fast min sushilunch var mer i en plastkartong från bensinmacken, men ändå. En sak jag funderar på när jag äter den japanska läckerheten; man läser och hör överallt sushiexperter uttala sig: "det är absolut förbjudet att doppa riset i sojan!!" "det är en dödssynd i Japan". Men om man inte är i Japan och tycker det blir godare att doppa riset i sojan...blir man utslängd från sushikrogen då, alt. stämplad som loser?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Loser, nej! Klart att man får doppa riset lite i sojan, däremot ska man inte lägga hela biten i sojan och låta den vara där tills riset lossnar. Mest för att det är hemskt opraktiskt. Och man får tycka att det är gott med andra saker på/i sushin än traditionellt japanska. Tycker jag då.

b a n d s t i g e n sa...

Jag har också hört att man ska lägga laxsidan nedåt när man stoppar in biten. Det är väldigt svårt... Jag doppar alltid i sojan. Har aldrig fått onda ögat för det...

Peace in mind sa...

Vi doppar på tycker jag:)

Petra sa...

Alla: vi fortsätter doppa då, skönt att ha kollat upp ;-)