lördag

I blog therefore I am

Diskussionen om varför man bloggar har dykt upp på ett antal sidor på sistone. Och det är naturligtvis en intressant fråga. Jag frågar mig det hela tiden men ärligt talat så får jag inget riktigt bra svar. Jag började som en test och nu vågar jag inte sluta. Det är en ganska sjuk företeelse egentligen men det har blivit som en drog. Det känns som om man faktiskt är vän med en massa okända personer som man mött bloggvägen och jag måste hälsa på dem varje dag annars saknar jag dem.
Jag försöker urskulda mitt bloggande med att "jag kan ju ha det som en dagbok. Det kan ju vara intressant att gå tillbaka och se hur livet såg ut för mig då i februari 2008". Men det känns lite falskt egentligen eftersom jag aldrig någonsin har skrivit dagbok. Jag har provat ett tag under tonåren men det var aldrig riktigt jag.
Men det är en form av bekräftelse man söker på något sätt trots allt, hallå här är jag! Se mig!
Men det är roligt så därför fortsätter jag ett tag till, trots att jag ibland kan hålla med när mannen tycker att det är sjukt.

14 kommentarer:

H a p p y M u f f i n sa...

Petra:I går hade vi heta diskussioner över bloggandet. Maken har inte kontroll över detta fenomen, denna arena, där vi blir starka och frispråkiga (som män är mest he he). Jag känner starkare för att blogga efter gårdagens diskussion. Hoppas ännu en stund ses i bloggvärlden!

Anna funderar sa...

Instämmer med föregående talare. Vi skapar oss en egen sfär, där inte alla känner sig hemma. Därför ifrågasätts det från olika håll. Jag vill också ha dig kvar i vår lilla bubbla!

Petra sa...

Happymuffin: Det hade varit roligt att lyssna på er diskussion!

Anna: Tack det värmer, det är något visst med bloggandet ändå.

Glas och Klorid sa...

Att skriva i all ära men jag använder bloggen som mitt interaktiva galleri med bilden i fokus såklart men med en och annan tanke glider in i mellan...T

RANA sa...

Nämen vilken välskriven och intelligent blogg, som jag just ramlade in på - tack vare Happymuffin, som för övrigt hittade mig härom dan. *vink vink till henne*

Håller helt med dig, denna värld har ett sug som kanske kan inverka menligt på en, som det heter. Jag är hyfsat ny i denna värld, men har totalfallit redan. :-)

Och en annan sak, som verkligen inte hör hit: du är ju rent ORIMLIGT söt.

FRIDENS LILJOR.

Petra sa...

glas och klorid: Kul med ett nytt ansikte. Visst är det ett bra syfte med en blogg! Finfina bilder!
rama: Kul med en ny besökare! Jag slickar i mig ditt beröm! "orimligt söt" jag ska använda det i min CV ;-)

Stumpan sa...

Ja, det är ett märkligt fenomen bloggandet. Jag har faktiskt inte träffat på någon som ifrågasätter mitt bloggande. Däremot undra folk hur vi hinner. Men det är ju en av fördelarna med bloggandet. Jag kan titta på tv, virka rutor och blogga samtidigt. Åsså är det ju alla underbara människor som man aldrig skulle ha kommit i kontakt med annars. Kram på er allihop!

Petra sa...

Stumpan Visst är det ganska märkligt, roligt förstås men märkligt. Jag har egentligen inte heller fått några direkta ifrågasättanden, mer än himlande med ögonen och lite sådant från mannen. Men det är jag själv som är lite tveksam ibland...Men sedan är det ju det här med alla nya kontakter! det är verkligen roligt. Kram!

Caroline sa...

Märkligt fenomen ja, bloggandet. SOm en drog, ja! Så är det nog: bekräfta att man finns och syns litegrand i mediabruset.

Jag håller också på sådär, måste hälsa på hos en del bloggvänner varje dag för att se vad som hänt. Skulle jag se dem på stan (ja, vilken stad förresten) så hade jag inte vetat vem de är. Så det kan man tänka på: vem som helst kan vara din bloggvän!

Petra sa...

Caroline: Nej man vill ju vara lite hemlig sådär, i alla fall jag. Man vet ju inte vem som hittar ens sida (roligt att du hittat min iaf:-)

Lox sa...

Jag ser det mer som "ja, någon hobby ska man väl ha..." och det gällde framför allt när jag var sängliggande mycket. Men det har mer utvecklats till någon form av arkiveringställe för alla saker man hittar på internet som är bra/ roliga/ goda.

Bloggen har varit suverän som receptbank för när vi har varit ute på våra resor och jag vill baka eller laga något kan jag kolla på min blogg. (Istället för att släpa med sig receptsamilngen som jag gjorde i början.)

jag ser det också som en möjlighet att sprida information om foglossning eftersom det är mitt lilla helvete som jag bekämpar och man vill att andra som har problem ska få ta del av bra grejer jag har testat.

Men ytterst handlar det om "jag finns också!". Annars hade jag satt lösen på bloggen och den hade varit helt stängd för allmänheten.

Petra sa...

lox: Nej men det är ju ett bra användningsområde för bloggen; "arkivering". Recept är ju bra att kunna gå tillbaka till enkelt, jag tror jag ska snoka lite på din sida. Jag tycker det är jätteroligt att blogga också men ibland känns det lite underligt och tja, meningslöst!

Topaz sa...

Topaz uses a blog to make others aware of various items at Topaz. You are welcome to see!

Nice blog you have...

Petra sa...

topaz Thank you! Det kan man ju också göra, driva en blogg i affärssyfte. Det gör inte jag:-)