lördag

Petra har sett:

Melodifestivalen såklart! Nu ämnar jag reccensera:

Låt 1. BWO ringde jag och röstade på två gånger! Så jag antar att det var något med den jag gillade. Hitpotential har den onekligen och en goding till sångare. Att hans sångröst inte är lika skön som han själv förlåter jag. Jag bara älskade scenkläderna, helst Alexander Bards. Den där pipkragen och kortlekskostymen fick mig att tänka både på Alice i Underlandet och Black Adder. Marinas utstyrlsel var lite konstig dock. Hon skulle nog blivit liggande. Den var inte så attraktiv när hon stod upp och blev intervjuad.

Låt 2 -Ja vad hette den, bosnisk sångare..
Alltså förvisso är det så att de senaste europeiska melodifestivalerna har varit väldigt välvilliga till låtar från Balkan. Men att Sverige ska skicka en låt sjungen på bosniska...kalla mig konservativ men : Nej! Dessutom en totalt intetsägande låt, den hade varken gjort sig på svenska, finska, serbiska eller kinesiska.

Låt 3 - Frida - Upp och hoppa!
Här kände jag den lokalpatriotiska pressen och ringde en gång och röstade (på det billiga numret).
Jag gillar henne. Låten var rytmisk och medryckande, lite Timbuktufeeling. Kul med en låt som inte är som alla andra; inställsam. Rappkillen var jätteduktig. Helt klart värd finalplatsen.

Låt 4 - Operakvinnan Térèse.
Udda låt. Terese berättade för Nour och alla att "börja sjunga opera i duschen, det gjorde jag. Det är jättelätt" Ja, det hördes liksom. Men vågat, speciellt och ...inte så bra.

Låt 5 -Patrik Isaksson - Tråkig, meningslös och ful (alltså Isaksson)

Låt 6 - Caracola (vilket fånigt namn)
Kvällens, för att inte säga melodifestivalens hittills snyggaste outfits. Den där gula klänningen skulle jag till och med bryta ett köpstopp för. Låten däremot - Not my cup of tea. Otroligt kass. Men jag tyckte att det var roligt att de gick till andra chansen för att de blev så glada!

Låt 7 - Ainbusk
Ja, vad ska jag säga, fyra gnälliga 40+ -tanter. Jag var så glad att de inte gick vidare. Låten var outhärdlig.

Låt 8 - Eskobar.
Lite engelsk pop över det hela, inte helt fel men jag tycker de mixar ljudet konstigt. Liksom skruvar upp sång som inte gör sig uppskruvad. Det var ganska givet att de inte skulle gå vidare.

Utom tävlan - Björn Gustavsson - vilken kille! Hans låt till Carina Berg är redan en klassiker! Bäst gillade jag raden "Du är glad och elegant. Du är laktosintolerant" Genialiskt.
Over and out!

8 kommentarer:

Anna funderar sa...

Precis, vad HAR hon sett? Undrar verkligen... Nu blir det negerboll till kaffet här. Nattinattikram!

Anna funderar sa...

Klockren analys av läget, och jag har spillt kokos fr negerbollen i tangentbordet. Kram igen!

H a p p y M u f f i n sa...

Behöver jag säga att jag ringde och röstade på Ainbusk...Hon har en grym närvaro den där Josefin Nilsson. ;-)

Jessika sa...

Jag vill rösta på Björn Gustavsson!!

Petra sa...

anna: Kokosboll så där bara en lördagkväll, själv dricker jag vin och knaprar på cashewnötter. Är ganska nöjd men analysen faktiskt.
Muffinsen: Din musiksmak...ja vad ska jag säga?
jessika : Jag hade ringt sönder mig på honom!

Anna funderar sa...

Muffinsen ringde på Ainbusk för att ligga bättre till hos gotlänningarna, det var väl genomskinligt så säg? Dom är ju erkänt knepiga, men inte lättköpta, så det var en bortslängd röst kan man säga...

H a p p y M u f f i n sa...

anna: "som man känner sig själv känner man andra"...och så obligatorium :-))))))

Petra sa...

Anna: Naturligtvis måste det vara så! Annars är det helt oförklarligt ;-)

Happymuffin: Ja, så är det säkert! (jag håller med alla, bäst så)