fredag

Mmmm italienskt


Gårdagens behållning var vårt besök på den italienska restaurangen Italia il Ristorante (fantasifullt namn!) i Lund. Trots att den har funnits ett bra tag så har jag aldrig lyckats hitta dit. I alldeles perfekt miljö serverar man utsökt genuin och ändå fantasifull italiensk mat. Casa Mia, ligger onekligen i lä...
Jag valde Panzerotti ai funghi vilket är; Karl-Johanfylld pasta med sås på skogssvamp, rött vin, och tryffelola. Fast jag bad dem skippa tryffeloljan...I can´t stand it!

13 kommentarer:

sara sa...

Satt ni ute?

Petra sa...

Äh, nu ska du inte vara petig, det var en fin bild och det var där :-P

sara sa...

Jag som övervägde att flytta till Skåne! :-) Fast nu minns jag ju att det snöade där nyss...

Anna funderar sa...

Mysigt! Och så skönt att höra nån annan vägra tryffelolja. Finns det en mer påträngande smak?

Petra sa...

sara: I går var det bitande kallt och uteserveringar lååångt iframtiden. Fast Skåne har ju andra fördelar :-)
anna: det kan förstöra vilken måltid som helst!

Vera sa...

oj det lät så gott att jag dregglar över laptopen ...

Petra sa...

vera: Det var det också, oj akta dig för kortslutning ;-)!

cruella sa...

Men så trevligt med lite lundatips:-) Då vet jag var maken och jag ska avnjuta bröllopsdagsmiddagen i sommar. Ja, så länge får vi vänta, för vi bor inte i Lund. Mer än ett par nätter på sommaren då traditionen bjuder att vi lämnar alla barn för en dag eller två med släkten och beger oss från Österlen västerut...

Och läppstiftstips och champagne ska man inte förakta! Jag har mycket svårt att hitta nyanser till munnen - brunett med blågrö ögon och lättmjölkshy;-)

Petra sa...

cruella: Hej, ja jag rekommenderar verkligen restaurangen om man gillar italienskt! Nej, jag har nog samma färger som du och jag klarar det inte bara, men nu så har jag fått tips från andra bloggerskor att bara använda läppglans, så då gör jag det :-)

Miss Fine sa...

Arbetsskadad som jag är vill jag faktiskt veta vad som varit i huset innan. Jag hade hoppas att jag skulle kunna droppa det diskret för Mackapär idag men tillfälle gavs inte. Istället dropade han helt oväntat en ankedot om en klocka på Antikrundan igår
För er som läser så var jag med igår. Jag åt tagliolini med svärdsfisk, kapris ch oliver men det kommer jag inte ihåg vad det heter på italienska. Och ett annat troligtvis ointressant faktum är att jag inte hade ratat tryffeloljan :)

Petra sa...

Miss Fine: Jag älskar när du kommenterar! På honom bara Mackapär, han är alltid till din tjänst... see ya tomorrow

Caroline sa...

Ligger den på gågatan, in på en liten gård? Har alltid velat testa den, men aldrig gjort det. Är i Lund för sällan i alla fall kvällstid.

HIttade förresten länken till fågelbadet på min blogg du undrade om:
http://www.tradgardsliv.se/?cid=121148

Petra sa...

caroline: Ja, det gör den! Testa, de hade hur mycket som helst på menyn som jag vill prova + att de har en liten bakficka där de serverar "äkta" italienska pizzor.
Tack för länken!