söndag

Petra har lästSnabba cash av Jens Lapidus
Den tog lång tid att läsa ut och det innebär onekligen att jag inte varit engagerad. Boken handlar om tre män, en serb i "juggemaffian", en chilensk smålangare på rymmen från Österåker och en wannabebrat som langar kokain för att kunna smälta in i överklasskretsarna på Stureplan.

Historierna löper till en början parallellt för att sedan smälta samman när männens agerande leder till att de får gemensamma affärer. Jag blir mest gripen av braten JW:s historia, samtidigt som han arbetar sig upp som kokainlangare så letar han efter sin storasyster som försvunnit i Stockholm för fyra år sedan. Det är väldigt mycket snack om olika dealar och brott. Jag tappar intresset och det känns tröttsamt och tuggigt. Själva grundstoryn är lite tunn men den har sina poänger. En rolig detalj är avsnittet om gangstagolfen "Alla som suttit två år eller mer och hade grönt kort var välkomna" :-D
Den får tre bokmalar, varken mer eller mindre.Uppdatering: Som det lite fint påpekats så är jag väldigt sent ute med att ha läst boken...meeeen den tog ju så lång tid och jag känner ändå mig nöjd med att kunna lägga undan den ;-P

12 kommentarer:

Stina´s world of everything sa...

Okej. Bra att du läst den (om en lite sent ... blink). Men nu i dagarna släpps uppföljaren. Det blir grejer det!

Längtar. Bara jag hinner färdigt Stieg Larsson trilogin först.

Petra sa...

stina: Jag vet! Helt sent ute...men, bättre sent än aldrig som man säger ;-)

Anonym sa...

Uppföljaren är iofs helt fristående,
man behöver inte ha läst "Snabba Cash" för att förstå "Aldrig fucka upp".

Lägst pris på uppföljarn hittas för övrigt här:

http://prispallen.se/article_detail.asp?id=9789146218029&idtype=ISBN&

Petra sa...

anonym: Tack för tipset! (jag måste erkänna att jag inte kände till att det skulle komma en uppföljare :-O)

Var dags glimtarn sa...

Jag tyckte den var trööög, så jag läste aldrig ut den. Mkt ovanligt för mig. Eller var det språket som fick mig att tappa intresset?

Petra sa...

vdg: Jo, det tog låååång tid att läsa ut den men den bättrade sig på slutet och man kunde skumläsa lite i de tjatiga partierna

Vera sa...

Ja, den är inte lättläst tycker jag. Tung och kräver sin uppmärksamhet.

Petra sa...

vera: ja, lite tung var den allt och det var lätt att bli okoncentrerad!

cruella sa...

Jag undrade just om du hade glömt uppdatera - för den boken läste jag på en eftermiddag eller två! En riktig page turner... och kanske var det därför den inte engagerade dig? Den kanske kräver tempo - den heter liksom det...;-)

Å andra sidan måste man verkligen inte gilla allt. Och inte läsa ut det heller!

Petra sa...

cruella: Jo, jag vet att jag är mer än lovligt sen med att ha läst ut...jag läser skönlitteratur endast när jag ska sova och är den då seg, vilket jag tyckte, då går det långsamt. Men den tog sig liksom och jag ville veta hur det gick för vissa :)

Bim H-D sa...

Hm... törs jag meddela att jag har den där i pocket? Att jag INTE har läst den än?
Lånat den som ljudbok och fick spunk - ungefär som pippi, ja - efter en del av boken... Uppläsaren VAR alltså alla dessa personer, och jag bara inte orkade lyssna på hans försök till teater längre, nopp... Oki, jag KANSKE kommer att läsa den, alltså tom SENARE än dig ;) Men, först ska jag försöka förtränga uppläsaren av ljudboken... ;)
Må så grankott, ngn som väldigt sällan annars ger upp med en bok - för envis? ;)

Petra sa...

bim h-d: Ja, det törs du meddela! Hej förresten, kul att du tittar in! Jag kan tänka mig med en rysning hur uppläsaren lät. Och förstår att du inte orkade lyssna. Blev lite parodiskt ibland, även som text tyckte jag. På senare år så har jag faktiskt börjat att ge upp böcker om de är riktigt sega, livet är för kort.