onsdag

Petra ämnar testa


Idag fick jag en special delivery till min dörr, en kyllåda med lite nya produkter att testa på uppdrag av Buzzador. Jag älskar att prova nya saker och blir lika glad varje gång jag får vara med i en kampanj...ja nästan lika glad då. Jag har sett en del kommentarer i bloggar om att det är fel att låta sig köpas av kommersiella företag och att man inte ska pracka på sina vänner produkter. Jag ser inte Buzzadors verksamhet riktigt så. Jag säljer ju inte produkterna utan provar dem bara, dessutom kan ens vänner och bekanta få tillfälle att prova. Gillar man inte så gillar man inte och då talar man om det! Vad tycker ni?

13 kommentarer:

Camilla sa...

Hade en kollega som sålde åt något skumt pyramidbolag, så helt plötsligt när man var ditbjuden på middag så skulle det säljas kastruller och helst också värvas som återförsäljare. Sånt blir jag galen på men att prova produkter och även då fråga sina vänner om de vill prova och betygssätta är väl en helt annan sak. Känns mer ärligt.

Anna funderar sa...

Jag tycker inte om smoothies...

Skämt å sido, Du säger ju inte att du gillar bara för att det är gratis. Snacket om att gratis är gott stämmer ju inte alltid. Så länge allt sker öppet och utan falska förespeglingar är det väl inga problem alls!

Petra sa...

camilla: Fy, nej sälja vill jag inte göra och framförallt inte smygsälja kastruller ;O. Men lite gratis "provapåsaker" är inte fel.

anna: Nej det är ju inte så att jag har åtagit mig att lansera chiquitas smoothies. Är de äckliga så säger jag det:)

Anna sa...

Jag tycker det verkar vara en smart affärsidé. Själv funderar jag på att göra detsamma, att anmäla mig till Buzzador alltså.

Petra sa...

anna: Ja, det är det. Gör det om du som jag tycker det är roligt att få prova :)

cruella sa...

Naah, no like färdigblandade grejer, inte ens fruktyoghurt eller smaksatt fil. Tänker man i lite vidare banor är multiprocessat käk även tärande på miljön. Jag blandar min egen smoothie:-)

Petra sa...

cruella: jag köper aldrig smoothies, gör inte dem själv heller. Jag har diabetes och det är ofta för mycket flytande socker för mig. Men de här är goda, består endast av frukt och inga tillsatser (nu gör jag reklam ändå :-O)
Fast jag köper faktiskt en hel del halv- och helfabrikat. Riktigt så duktig så att jag lagar allt från grunden är jag tyvärr inte...även om det så klart är bäst både för miljö och mig själv.

cruella sa...

Nä, jag lagar inte heller allt från grunden. Men det finns det som känns mer uppenbart onödigt än annat, och dit hör, för mig, färdigblandade och smaksatta mejeriprodukter:-) Jag associerade fel när det talades om smoothie - jag tänker inte ren fruktdryck när jag hör det, så det var mitt misstag att börja blanda in annat i resonemanget!

Vera sa...

Här har vi en buzzadorare här oxå! Tycker att det är helt okej med att testa nya produkter. Det är ju bara att säga att man fått för att testa. Det är ju samma sak som om man sitter vid ett kaffebord o skvallrar som förr i tiden.

Petra sa...

cruella: Jag förstår vad du menar. Den här produkten känns lite mer åt det nyttigare hållet, även om det hade varit bättre att mixa jordgubbar, banan, äpple och apelsin direkt.

vera: Ja, jag tycker det är roligt, man lovar ju inte att hissa produkterna, bara att testa och bjuda.

Miss Fine sa...

Mhmmm, jag var ju en av de som ingick i testpanelen på de här produkterna. Namnet Smoothie tycker jag är lite förvirrande eftersom det rör sig om ren fruktdryck och det är inte det jag tänker på när jag hör Smoothie.
Jag provade emellertid den med jordgubb och den med mango/passion. Jordgubben smakade som jag förväntade mig. Jag är ingen jordgubbsälskare men kan tänka mig att en som gillar jordgubb skulle tycka att smaken var lite vattnig. Mango/passion var godare och luktade otroligt starkt av passionsfrukt.
Jag tror min son mycket väl skulle kunna falla för de här som kompis på en utflykt eller likande. Själv föll jag mest för den pedagogiska innehållsförteckningen som visade exakt hur mycket jag fått i mig av varje frukt. Något jag gillar om jag nu väljer en färdigblandad produkt. 3 plastflaskor av 5 möjliga.

Jessika sa...

Jag är anmäld och köar för att få mina första prover. Verkar spännande tycker jag!

Petra sa...

Miss Fine: Tack för reccensionen!
jessika: Det är faktiskt spännande.