måndag

Picture perfect


Jag vet inte varför bilderna blir så små här...men man kan klicka.

Jag gjorde ett fynd på min kullerstensbeströdda shoppingrunda i torsdags! I ett antikvariat hittade jag vackra bilder av växter. Antagligen urtagna ur någon lärobok. Det fanns hur många som helst, problemet var att begränsa sig och att välja. De kostade 10 kr st. Nu är det bara ett dilemma; ramar. Var hittar jag ramar med ovanliga mått? (16 X 24).

15 kommentarer:

Lox sa...

Inget tips om ramar, men däremot tillskurna passpartout (stavning?). Om du går till Gallerix så kan de montera bilderna i standardram och skära till så att det passar perfekt. Jag gjorde så med bilder jag hittade i en bok och som inte var av några direkt standardmått.

Om du vill så kan jag fota och lägga upp bild på bloggen.

Petra sa...

lox: Ja, jättegärna om du orkar :-D Snäll du är!

A n k i e F o n t ä n sa...

Skulle just tipsa om tavelrams-affär, men inser att Lox tips är bättre, billigare. Jag ska titta in hos henne och se vad hon lagt ut...

Caroline sa...

Var det bredvid affären med fina kläder? :-)

Jag har också samma "problem" (se mitt senaste inlägg), men Gallerix är nog bästa lösningen. De kan ha passepartouter på Clas Ohlsson med.

Jessika sa...

Passepartout! Jag skulle vilja ha stora hårda skolplanscher från 40-talet... Men de är svåra att få fatt i. Hade de sådana också?

Petra sa...

ankie: Jo, jag ville komma undan den dyra "specialrambeställningen" :)

caroline: Jo, det var det allt! Jag visste inte att Gallerix gjorde sådant. Bloggvänner är bra att ha :)

jessika: Jo, det är väldigt fint. Jag tror att de hade någon sådan faktiskt men jag tyckte priset på de här bilderna var så bra :)

cruella sa...

Mycket fina - jag gissar att det var samma oerhört välfyllda och tämligen röriga antikvariat där jag köpte fina äppelbilder:-) De har heller inga ramar. Ännu. Men snart har de ett nyrenoverat Österlenhus att hänga sig i!

Camilla sa...

Men ... Jag lämnade ju en kommentar här? Borta? Hur gick detta till? Varför motarbetar tekniken alltid mig? Varför så många frågor?? :D

Petra sa...

cruella:Det var det nog! Tämligen rörigt...ett understatement :)Bor du i Skåne? Eller sommarhus "bara"?

camilla: Så gör blogger för mig hela tiden! Man tror att man kommenterat men så...nada :( men det är tanken som räknas ;)

Vera sa...

härliga fynd! det är ngt speciellt med gamla bilder ...
ser att du fått många bra tips. skulle just säga Gallerix.

cruella sa...

Gammalt släkthus på makens sida, hans farmor och farfar var från Kivik resp. Vitemölle (e:t viktigt för gamla myllingar;-)

Maken är från Lund, därav min sporadiska lokalkännedom.

Petra sa...

vera: Gallerix verkar vara the trix ;-)

cruella: Aha, maken är från Lund! Jag bara jobbar där, vill inte bo där. Vitemölle heter det ju, vilket e skulle man ta bort :-O

Miss Fine sa...

Inte för att skryta men jag har hela den "boken" som bilderna kommer ifrån. :) En flora som gjordes i lösblad. Till min hör även ett urval av de finaste blombilderna i full size fast som klistermärken. Syftet till detta är och förblir okänt...

Petra sa...

Miss Fine: Aha, som klistermärken, så originellt! Då kan du bli rik om du säljer bladen för 10 kr st!

cruella sa...

Vitemöll-A står det på skyltarna och säger di fåkunnige!