tisdag

Dagens konstigasteVi tittar lite på programmet på SVT om bilbingo...jag älskar sådana dokumentärer, från en verklighet väldigt långt ifrån min. Sonen blir inspirerad och skriver en massa siffror (från 1-41) på ett papper också ska jag läsa upp siffror för att han ska få bingo. Jag säger lite slumpvis utvalda siffor;
- Fjorton, trettio ett, fem.
- Nej, mamma här säger du enkel femma!

Va, hur vet han det? Brukar han spela bingo i smyg? Jag har ingen aning om att man säger "enkel femma". Kan jag misstänka allt för intensivt umgänge med morfar och "pingulotto" eller?

7 kommentarer:

Camilla sa...

Åh nej. Du har fått en bingohuligan. Han skolkar och hänger på bingo där han dealar duttpennor med blåhåriga tanter. Varningstecken - han kommer hem med 42 kg Gevalia :D

Miss Fine sa...

Ahahaha :) Bertil femma, enkel femma, Niklas 22, dubbel tvåa... Bilbingo är faktiskt något jag bevistat en gång (med min sons farmor och farfar för övrigt...say no more). Det finns visst även "kobingo" jag vet inte om jag vill veta hur det fungerar... (men vi fick bingo i bilen faktiskt och vann ett paket kaffe).

Anna funderar sa...

Började kolla filmen, älskar ju också den genren (consensus) och storsonen (med skämten) kommer in. Slänger ett öga på tv:n och säger: ö du vet att du redan sett den en gång va? Jag stängde av.

Petra sa...

camilla: Bingohuligan, den värsta sorten. Och jag som inte ens dricker Gevalia. Hu!

Miss Fine: Det verkar väldigt exotiskt tycker jag. Kobingo verkar mer långsamt. Jag vill vinna pengar, inte kaffe!

anna: Du menar att det var en repris! Men du kanske behövde se programmet i repris om du inte ens kom ihåg att du sett det :)

Var dags glimtarn sa...

Ha ha.Vi spelade bingo med barnen på semestern, det var allvarliga miner, det var på engelska, barnen megakoncentrerade. Så skrek lilla H BINGO IO HO VINTO (jag har vunnit) cashade ut en keps med hotellets namn på. FInfina priser när man spelar bingo, no doubt.

Petra sa...

vdg: Barn gillar nog bingo överlag. Jag kommer ihåg att jag gjorde det när jag var liten.
Priserna kunde dock varit bättre jo :-D

Lox sa...

jag såg den förra gången den visades och jag älskade varje minut. Min mamma kommer från Floby så det var att skrapa lite på minnet från när man var och hälsade på mormor.

Din son kanske är en blivandes Leif loket ohlsson? ;)