onsdag

Stress och jäkthelgJag jobbar heldag i dag till 16.30 . Också ska vi vara borta hos vänner kl. 17.30. Innan dess så ska jag hinna hämta barn, laga risonisallad att ta med, duscha, fixa hår, sminka. Jag blir trött bara jag tänker på det. Men annars gillar jag Valborg som helg betraktat. Tittar gärna på en stor eld och lyssnar till Vintern rasat ut. Jag har bara för mig att det brukade vara mörkt ute när jag var liten och tittade på bål, det blir liksom mer effektfullt då. Nu är det klockan 19 vilket både gör hela kvällen jäktigare och mindre stämningsfull. Men bålen kanske ändå är inställda på grund av blåst. Vi får se. Vad ska ni andra göra?

17 kommentarer:

A n k i e F o n t ä n sa...

Blir en lugn kväll hemma med lite grillat och sen går vi och kollar på elden på Snorreängen...(jo, den heter så). De tänder först kl 20...

Systrarna P sa...

Ta det lugnt och njut av din ledighet! Det ska jag göra och kurera yngste sonens feber. Trevlig helg!

Lilla P

smultron sa...

Här tänder häxorna elden först kl 21. Då är det mörkt men barnen kanske inte orkar.

Vi ska äta och dricka gott och ta det lugnt.

Om man slutar en timme innan festligheterna får värdparet ursäkta en om man blir lite sen, tycker jag iallafall. Ha det så bra!

smultron sa...

Vaddå värdpar, vännerna skulle det stå ju!

Sanna sa...

Hmm jag får vara hemma då jag blivit sjuk Tycker sååå synd om mig själv**ler**, men vi får fixa ngt i alla fall här hemma min man handlar på vägen hem så det ordnar sig..
Stora killen är lite besviken på att vi inte går till ngn brasa men mannen kanske går dit med dom en stund vi får se ha en mysig kväll nu !!

sara sa...

Vi firar inte alls i år. Jag har precis varit och tränat. Så trista är vi. :)

Anna funderar sa...

Oj, vi kom precis hem fr vännerna. God mat o härligt sällskap, jag diskade när resten gick till elden. Just som jag ville ha det! skumt det där m mörkret, jag kommer också ihåg hur det var förr, alltid mörkt (o kallt):)

Petra sa...

ankie: Det låter lugnt och bra. 20 är en mycket bättre tid, då har man ju en chans att hinna med också är det lite mörkt.

systrarna p: Ja, ledigt är bra, hela fyra dagar ska bli skönt :)Trevlig helg själv!

smultron: Är det häxorna som tänder :-O Hoppas ni hade det trevligt! Värdpar och vänner var förstående :)

sanna: Lugnt och skönt är bra! Vi gick till bålet och det var så blåsigt så att det knappt kunde tända. Och kallt var det också, att stanna i soffan behöver inte vara fel :)

sara: Ibland firar inte vi heller :)

anna: Ja, kallt är det sannerligen fortfarande! Du gjorde ett bra val som stannade hemma och diskade :)

Anna sa...

Det verkar som om du hann igår, trots allt!?

Petra sa...

anna: Jo, pust och puh. Jag hann :)

Kajsa sa...

Här blev det en lugn kväll, minst sagt. Säsongens första rosévin, lite grillat och rabarberpaj. Sen Project Runway-final på TV och i säng 21.30. Ibland är det skönt att bara bejaka sin trötthet!

Hoppas du hann och hade en trevlig kväll trots allt!

Petra sa...

kajsa: Jodå vi hann! Din kväll låter jättetrevlig och visst är det skönt att gå och lägga sig tidigt ibland. Vi grillade också och åt rabarberpaj!

Anna funderar sa...

Är rabarberpaj tradition på valborg? Det fick vi också, apropå ingenting:)

Caroline sa...

Vi bestämde att det blåste för mycket ute, så vi stannade inne (samtidigt som vi sa "skål" och konstaterade att ingen kunde köra dit.

Det har du rätt i: det var mörkt förr på Valborgseldandet (eller så lutade jorden mer då).

Nu har jag fixat länken till kycklingreceptet, ifall du inte sett det redan!

Petra sa...

anna: Onekligen verkar det så :)

caroline: Det var isande kallt. Ni gjorde rätt som stannade inne.
Ja, jag klickade på receptet, såg gott ut och lätt, jag provar nog.

Jessika sa...

Vi hade en lugn och skön valborg men eget familjemys och brasa på cykelavstånd, i blåsten! Första maj var det fotbollscup och idag har vi mest softat i det dåliga vädret. Lugn och skönt!

cruella sa...

Vi var på Skansen i år minsann - första gången! Det är SÅ mysigt att strosa runt och njuta av den relativa stillheten trots att det är så pass mycket folk. Folkdans, gamla lekar (slå katten ur tunnan, påstått skånsk - något som känns igen?), vacker körmusik och ett mycket vackert flammande bål mot den regniga himlen.