tisdag

Den blomstertid nu kommerIdag var det dags för sonens första skolavslutning. Hela skolan i kyrkan. Det var trångt och det var långt. Bäst var killen i nian som själv, tillsammans med en klasskompis på gitarr framförde Red hot chili peppers Under the bridge. Rena rockkonsterten, folk applåderade och busvisslade. Också fick jag äntligen sjunga "Den blomstertid nu kommer" och "I denna ljuva sommartid" igen. Som jag har väntat på det! På nåder fick sonen sedan tillbringa resten av dagen på fritids. Personalen delade ut lappar där man uppmanades fylla i om man tänkte uttnyttja fritids skolavslutningsdagen och vilka tider. Jag fyllde i att Erik skulle vara där hela dagen med resultatet att inte mindre än tre lärare/fritidspedagoger förfasat frågade
-"Ni vet väl att det är avslutning".

-"Jodå vi tänkte vara med på den, men vi jobbar också och kan inte bara ta ledigt. Vi ska ju snart ha fem veckors semester"

-"Alltså det är iiiingen som kommer att vara på fritids den dagen, det är det aldrig!!"

- (varför delar ni då ut lappar?? tänkte jag)
Men sedan visade det sig att det ändå var en hel del barn från förskoleklassen som inte fattat att barnen ABSOLUT inte fick vara på fritids skolavslutningsdagen så de blev ett gäng stackars barn ändå. Shame on us!

7 kommentarer:

Anna funderar sa...

Bra där, ta tillvara det man har rätt till liksom. Och ignorera sura blickarna...

Petra sa...

anna: Det handlar mest om att vi inte har fler semesterdagar att ta ut, det är hela tiden olika studiedagar, planeringsdagar etc. som tvingar en att ta ledigt. Men dåligt samvete vill man inte ha.

Camilla sa...

Nu kommer Erik antagligen bli en sinnessjuk yxmördare eftersom han fick vara HEEEELA dagen på fritids ;)

Konstigt att många som jobbar med barn är så pigga på att ge föräldrar dåligt samvete. Lite synd.

Det var jätteroligt att träffas :D

Petra sa...

camilla: Ja, det är ju det man är rädd för;) De är bra på det, att ge föräldrar dåligt samvete. Visst var det roligt!

A n k i e F o n t ä n sa...

Åh, stackars dig. De maxutnyttjar vårt dåliga samvete. Hoppas det löste sig på ett sätt som både du och sonen är ok med... :-)

Jessika sa...

Oj vad jag känner igen det dåliga samvetet och pusslandet...

Petra sa...

jessika: Ens ständiga följeslagare :(