tisdag

Halv åtta hos migJag tittade på ett nytt TV-program igår: Halv åtta hos mig. Idén går ut på att fyra personer i varje stad som inte känner varandra ska bjuda varandra på trerättersmiddag. Så ska de andra bedöma middagen och sätta poäng. Till slut så utses en vinnare som får en massa pengar. Jag blev tillfrågad att vara med i programmet, genom bloggen faktiskt. Först tänkte jag att "det borde jag hoppa på, vilken chans liksom". Men sedan så tog mitt vanliga jag över och jag tackade nej. Jag är ganska glad åt det faktiskt. I första programmet är "lidingöbohemen" Peter Barlach med, han bloggar ju också och är samtidigt en social människa som bjuder på sig själv. DET är inte jag. Tatt ha polska städerskan Irinka snokande och fnysande hemma hos sig "Å det är snoskigt, fy usch" och när hon smakade huvudrätten, biff med harissasås "Det kändes som en eld. Mina bröst brann nästan upp".

29 kommentarer:

smultron sa...

Jag kunde inte se det, tyvärr. "Mina bröst brann nästan upp" är ju en sanslöst rolig replik! Jag önskar att jag hade kommit på den :)

Peace in mind sa...

Men varför, du skulle tackat ja! Ingen formulerar sig så dråpligt kul som du, och mat verkar du ju va en hejare på. Kram!

Free Fashion Pia sa...

Jag fattar ingenting med vilken rolig formulering!

Fröet sa...

Varför hoppade du inte på!?! Kramar

Petra sa...

smultron: Äh, du missade inget. Jag hade inte tittat om jag inte varit "inblandad"
peace in mind: Åh, hej kameleonten! Du är allt för snäll, kram!

free fashion: Ingenting? Tanten tyckte maten var för stark samt att värden hade det väldigt stökigt hemma.

fröet: Jag är blyg...

Var dags glimtarn sa...

Eller så kallas det du har för integritet... *duckar för kastande kuddar*

Var dags glimtarn sa...

Jag menade inte att vara så kaxig som att andra som väljer att vara på TV inte har det. Jag menade det positivt "han bloggar ju också och är en social människa DET är inte jag" citat slut, då tänkte jag om dig: eller så är det integritet. Inte heller att förringa.

Blev det snurrigt babbligt nu kanske.

Petra sa...

vdg: Tack, då lyssnar jag på dig! Jag har integritet :) Nej, men ibland kanske jag kunde bjuda lite mer på mig själv och vara lite lättsam...men tvmässig är jag nog inte. Självinsikt.
P.S. Jag förstod hur du menade :)

Camilla sa...

Jag upplevde dig (när vi träffades) att du har mycket integritet men att du bjuder på dig själv. Och du har ju massor med självironi och klockrena kommentarer :D

Petra sa...

camilla: Så bra snälla saker du säger Camilla. Jag tar åt mig, tack! :)

Peter Barlach sa...

Insinuerar någon här att jag saknar integritet?

Och att Petra har det som tackar nej?

Inlägget skriker ju att du ångrar dig, Petra och att du tycker att det är så typiskt dig att alltid fega ur. Eller? Rätta mig om jag har fel.

Vänliga hälsningar

Mediahoran/matdivan Peter Barlach

Petra sa...

peter: Alltså både och. Vad jag ser av programmet, som är underhållande, så verkar du göra dig bättre i tv än vad jag hade gjort. De skriver att jag har integritet för att göra mig glad :) Jag har snälla bloggvänner.
Jag tycker det är bra att någon vill vara med i TV och underhålla andra. Jag inser dock ännu mer när jag ser programmet att jag inte passar. Ingen värdering i det.

Var dags glimtarn sa...

Peter, jag tycker Petra verkar ha HÖG integritet, det är en bra egenskap i andra sammanhang än i TV. Ingen har pekat på ngn annan. Inte menat så iallafall.

Vad jag förstått av andra bloggare är du grymt underhållande/begåvad, det får ju vi andra tacka för som sitter på andra sidan TV:n/scenen :)

Anonym sa...

HÖG integritet? Hon vill ju egentligen vara TV-mässig. Det som hindrar henne är inte integritetsproblematiken utan självinsikten. Hon vill inte göra bort sig i TV.

Och varför skulle inte integritet vara en bra egenskap i TV?

Petra sa...

anonym: Men! Vad är det här, du känner väl inte mig, eller? Jag önskar inte att jag vore mer tv-mässig, nej. Jag är glad att jag har både självinsikt och integritet, ja.
Jag klandrar ingen som är med i programmet. Alla är olika. Men jag ångrar inte att jag inte tackade ja.

Anonym sa...

Eller gör jag? (finns det kanske en anledning till att undertecknad valt att vara anonym? I wonder...)

Ärligt talat, du vill inte vara social, charmig och vältalig?
Dessutom utesluter inte dessa egenskaper att man har integritet och självinsikt.

Petra sa...

anonym: Men (igen!) du känner alltså mig och avslöjar för alla här att jag varken är social, charmig eller vältalig :(

Anonym sa...

Att du varken är tvmässig eller social har du faktiskt "avslöjat" själv. Resten kan man själv räkna ut själv om man tänker efter vad det innebär att vara tvmässig.
Ytterligare en aspekt på tvmässigheten är att ha ett fördelaktigt yttre. Det har du. (Här duggar avslöjandena tätt!)

Petra sa...

anonym: det här har blivit en något konstig diskussion, men jag fortsätter: jag tycker nog inte man kan säga att alla som är "tv-mässiga", är charmiga, vältaliga och sociala...inte många av TV-bönderna (som söker fru) passar in på den beskrivningen precis. I just det här programmet, halv åtta hos mig, verkar det dessutom vara en fördel att kunna vara elak. I alla fall har producenten klippt programmet så. Elakhet, inte charmighet, verkar vara en viktig beståndsdel i de flesta dokusåpor.
(Jag kan också vara elak, men inte i TV :)
P.S. Det är fegt att kommentera anonymt...

Var dags glimtarn sa...

Sorry för soppan Petra. Mitt fel. Jag är glad att du förstår vad jag menade iaf. Du brillierar i skrift och jag är säker på att du irl är lika vältalig/charmig. No doubt.


Anonym:
Jag sa aldrig att integritet inte är bra i TV. Jag skrev att egenskapen är bra att ha i andra sammanhang, dvs man kan vara himla bra på massa annnat, vilja massa annat, än att just underhålla i TV. TV mässig är väl inte allt sas. (eller kanske inte ens viktigt att vara?).Charmig och vältalig kan man väl vara utan att vilja vara med i TV. Att vara social har inte så mycket med att vilja vara med på TV eller inte tycker jag.

Petra sa...

vdg: Var inte sorry! Första gången det blir lite diskussion på bloggen, lite kul ändå.
Jag förstår precis vad du menar och jag tycker dessutom precis som du! Kan inte heller tycka att Tv-mässig är en avundsvärd egenskap, utom ibland om man vill vara med i Tv (vilket jag faktiskt inte vill) :D
Peace, love and understanding till alla.

Anonym sa...

Jag förstår inte vad ni lägger i begreppet tvmässig. Det är väl att man gör sig bra i tv. Att man besitter egenskaper som lämpar sig väl i tv-sammanhang. Och vilka skulle dessa egenskaper kunna vara? Så klart beror det på vilket program man är med i. "Hål i väggen" eller "På spåret". Men att sätta likhetstecken mellan elakhet och tvmässighet är att göra det lite väl enkelt för sig.
Jag vill förknippa tvmässighet med positiva egenskaper som man säkert kan ha nytta av i andra sociala sammanhang och inte nödvändigtvis med att vara mediakåt.

Var dags glimtarn sa...

Anonym - vart vill du komma? I dont do hassling.Debatterar gärna med förstår inte vad vi debatterar nu. Alla TV sammanhang ser ju olika ut.

Varför är du anonym?

Petra sa...

Precis, vdg. I På spåret ska man inte vara elak. Hade de frågat mig om jag ville vara med i det programmet hade jag ju tackat ja, inte för att jag är tv-mässig, utan för att jag är fruktansvärt allmänbildad ;D

Camilla sa...

Integritet för mig är i alla fall att man inte bara säger ja utan ibland vågar tacka nej till saker som man inte vill göra? Trots att många andra skulle tycka det var avundsvärt. TV är väl en sån grej ...
Sen kan man väl alltid önska (i formen fantisera) att man skulle var si eller så samtidigt som man är nöjd med sig själv.

smultron sa...

Tvmässig? Vad är det för nåt? Jag hoppade högt när jag såg antalet kommentarer. Här har det diskuterats!

Jag hade nog tänkt som du, Petra. Först att "jag borde". (För så är det ju, ALLA ska vilja synas i tv.)

Men sen hade jag tackat nej, för det är inte vad jag innerst inne vill.

Petra sa...

camilla: Du uttrycker dig klokt. Och så känner jag.

smultron: Ja, tydligen ett engagerande ämne :) Skönt att det finns fler som förstår vad jag menar :)
och till anonym vill jag säga att jag påstod ju inte att det var enbart elakhet som gör sig i tv (eftersom jag faktiskt skrev "i just det här programmet") men du måste hålla med om att det skulle bli betydligt tråkigare tv om alla i t.ex. idoljuryn var snälla hela tiden, eller om deltagarna i programmet "Halv åtta hos mig" bara sa "det här har han verkligen gjort bra, jag har ingenting att klaga på". Något som producenterna natrurligtvis vet.

Caroline sa...

Oj, här har jag missat ett inlägg, men här kommer kommentar 28. Men det hade varit kul att se dig på TV, ävenjavascript:void(0) om jag nog reagerat på samma sätt som du!

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu