onsdag

Så här fångar du en kollega:

Jag får ofta nyhetsbrev från Shortcut, en karriärsajt. Ni förstår varför jag inte vill missa dem när ni läser deras tips nedan

Tre snabba tips om hur du förför en kollega!
1. Starta upp ett innebandylag för alla på jobbet. På så sätt får du naturlig kontakt med alla samt orsak till att ringa dem vid inställda träningstillfällen, matcher etcetera.

2. "Vill du hjälpa mig att bära den här stolen?” Många, speciellt män, tycker om att hjälpa till och känna sig behövda. Om du inte har något du behöver hjälp med – hitta på något!

3. Kopiatorn är ett utmärkt ställe att flirta vid. Kopiera gärna något ovanligt som ger en naturlig anledning till att börja prata med dig. Du kan även låtsas glömma originalet i kopiatorn, om någon intressant person står efter i kön. Det får garanterat henne eller honom att springa efter dig!

Jag kan avslöja att jag testat de två senare tipsen. Nummer två hade möjligen funkat på Kajan i Hipp Hipp men inte på så många andra. Nummer tre är uteslutet om man jobbar på arkiv. Jag kopierar helt osannolika saker hela tiden, glömmer kvar pappren i kopiatorn gör jag också. Ingen höjer på ögonbrynet. Och nummer ett: starta ett innebandylag. SÅ desperat blir jag ALDRIG!
(Men å andra sidan har jag redan fångat en kollega)

5 kommentarer:

Caroline sa...

Hej! :)

Det har jag med, fångat en kollega (som först var en kursare).

Petra sa...

Det är praktiskt att fånga kollegor, så vet man var man har dem :)

Kajsa sa...

Ha! Kanske ska gå med i Shortcut igen...? Eller inte.

Miss Fine sa...

Ehm...eller också blir man fångad helt enkelt ;)

Petra sa...

kajsa: jag röstar på inte.

Miss fine:För vissa funkar det...för bra.