tisdag

Komplicerade kalas


Jag funderar på det här med barnkalas. Sonen fick en inbjudan idag till 8-årskalas på Laserdome. Han tycker det ska bli läskigt, men pratar om det hela tiden och jag vet att han inget hellre vill än leka krig med sina kompisar. Bara han vet hur han ska göra om han behöver gå och kissa och om han är säker på hur man hittar ut.
Det känns som om kalas i hemmiljö är helt uteslutet när barnet fyllt ungefär fyra år. Ingen har det och antagligen skulle kompisarna tycka att det var urtrist om vi hade kalas hemma med snurra flaskan och sätta knorren på grisen (antika lekar från 1900-talet).
Men när man haft kalas på Big Bowl två gånger och varit ungefär på 30 olika lekland, vad gör man då? På min tid (en fras jag aldrig trodde jag skulle använda, åtminstone inte än!) kände man sig sofistikerad och modern om man blev bjuden på kalas till McDonalds (själv blev jag aldrig det men jag hörde talas om att det fanns sådana som faktiskt hade haft det.)

6 kommentarer:

Peace in mind sa...

Inflation i barnkalas...jag är glad att den tiden är förbi.

Caroline sa...

Hmm. Låter som ett delikat dilemma faktiskt. Visste inte ens man kunde ha kalas där. Tårtätning tre minuter, laserkig resten. De måste tycka att det är det mest spännande de gjort...

Själv sitter jag och syr en Luke Skywalker-dress (rätt lätt övertalad son: Luke är den "tuffe snälle") och ska gå och köpa lasersvärd imorgon. Trodde jag aldrig om mej, men det känns kanske tryggt att ha ett lasersvärd i väskan på Malmös gator!
Oj, vad långt det blev.

Sara sa...

Mina springer också på kalas på Laserdome och alla andra möjliga sådana ställen. Fast de går på vanliga hemmakalas också ibland.

Å andra sidan kommer mina killar att ha bowlingkalas när de fyller. Av den enkla anledningen att jag inte orkar ha kalas hemma. Är jag hemsk nu?

Var dags glimtarn sa...

Men hjälp. Jag tycker det låter galet. Laserdome och 8 år. Men så är jag väl tant med.
Bowling är väl tuser gånger bättre. Än att leka krig.

Petra sa...

pim: Snygg bild! Ja, det är jobbigt faktiskt.
caroline: Ja, något säger mig att det är en killdröm. Jag blir inte alls förvånad över att du syr en egen dress. Du har otroligt mycket kreativ energi verkar det som! Vi har mängder av lasersvärd hemma :)
sara: sonen har haft två kalas på bowlinghall redan så jag säger ingenting om det, hemma är uteslutet numer. Detta var inget moraliskt inlägg om att alla bör ha hemmakalas. Jag bara iaktar tidens uttryck :) Men vad ska man hitta på liksom???

vdg: Ja, jag tycker det också. Men det är tråkigt om alla har samma och vi som redan haft två kalas på bowlinghallen måste ju hitta på något nytt.

Sara sa...

Jag tolkade det inte alls som ett moraliskt inlägg! :) Det är bara det att ibland kan jag känna mig lite hemsk som inte ens orkar tänka tanken att ha kalas hemma... :D