fredag

Saker jag ogillar med tåg

* personer som sitter brevid mig och stoppar Gott&blandatbitar i munnen i ett ackordtempo för att sedan ljudligt smaska.

*personer som är tjocka, har mjukisbyxor som hänger nedanför magen och som en gång i halvtimmen kommer in från en annan vagn (restaurangvagnen där han sitter och antagligen dricker öl efter öl) och använder vår vagns toalett.

*Tågvärdinnor som är överdrivet hurtfriska och som känner sig tvungen att säga något lustigt till varje person vars biljett hon kollar. Och som inför varje station pratar i tio minuter om vilka anslutningar som kanske eller kanske inte kan komma att missas och som inte slutar trots att personerna som ska gå av redan hunnit gå av "Ursäkta att jag är lite sen men det går en buss till Vetlanda klockan 18 54, nej jag menar till Värnamo klockan 18. 43" "När tåget stannar så finns perrongen till höger, nej jag menar vänster" "Förlåt oss att vi är sena men vi gör vårt bästa så att ni ska ha en underbar tågresa trots detta. Tack för ert tålamod"
Allt hade varit underbart bara du kunde sluta prata, snälla människa!

*Män i rutiga skjortor som sitter framför en vid ett bord för fyra (varför placeras ensamma resenärer där när det finns en massa lediga platser. Jag vill sitta själv, själv själv!) och som hela tiden måste sträcka ut sina ben in på min sida så jag tvingas sitta med uppdragna ben hela resan.

*Muggar med kaffe latte som man köpt för 25 kronor och som inte ens är halvljumma.

*Alla ex av tidningen Kupé som andra redan har löst korsordet i.

7 kommentarer:

Åsa Eriksson sa...

Hahaha! Skriver jag oxå under på..!

Mie letar guldkanter sa...

Ha ha ha, jag tror du har täckt upp det mesta:)

Petra sa...

:D Då är jag inte ensam då.

Ullis sa...

Haha, ja ibland kan man störa sig på sina medmänniskor :-D Angående din tempo fråga så betyder 4:30 antal minuter/kilometer och det blir samma sak som 13,5 km/h, kanske skrev lite otydligt..

Flicka sa...

Hahaha, nu vet du hur jag har det VARJE dag. Fast du glömde två saker :) Konferenstanter (oavsett kön)Som är jätteuppspelta mycket tidigt på morgonen för att de faktiskt får och på konferens (de har gärna matsäck med sig också) och svettluktande bredvidsittare, Ja det var väl det ungefär...

Petra sa...

Ullis Jo jag förstod att det betydde antalet minuter per km. Men hur kollar du det under rundan? Vad mäter du med? (jag är inget löpproffs som du märker :)Alltså jag förstår att man tar tiden på rundan och sedan delar det med antalet km. Men ofta så ser man ju att man avläser det under själva rundan.
Flicka Ja, jag glömde konferenstanterna (och gubbarna). En gång hamnade jag som fjärde person vid ett fyra bord där tre glada konferensdeltagare dukade upp en bag in box och ostbricka klockan 8 på morgonen...jag tackade nej till att smaka.

Erika sa...

SJ liksom inte riktigt nöjda kunder På Spåret.

Sorry, kunde inte hålla mig :)