torsdag

Blodsockerbrist och Body Pump


Att ha diabetes (typ 1) är inte lätt. I alla fall inte för mig. Blodsockret beter sig precis som det vill - helt oberäkneligt. Efter att ha varit högt hela eftermiddagen sjönk det helt plötsligt till 2,4 (mycket lågt) när jag kollade innan min Body Pumpklass. Jobbigt! Jag hade dessutom glömt druvsocker. Fick köpa en äcklig energidryck och en energy bar. Kändes helt puckat att trycka i sig det innan träningen, varför träna liksom.
Men jag fick upp sockret och kunde genomföra passet, känns bra ändå. Förhoppningsvis har det någon positiv effekt med träning. Det är så svårt att styra bara när man har diabetes.
Jag har kommit på att jag borde sänka mina vikter på bicepsdelen och sedan jag gjorde det orkar jag hela låten :) och det är väl det som är meningen.
Jag kör:
knäböj - 10 kg på varje sida
bröst - 6,25- men nästa gång ska jag ta av 1,25 jag orkar aldrig den sista tredjedelen.
rygg - 6,25
biceps - 3,75
axlar - 5 kg
utfall - 5 kg

4 kommentarer:

Mie sa...

Förstår att det måste vara jobbigt:(
Jag har inte diabetes men mjölk och skorpa före morgonträningen måste intas för att funka.

Petra sa...

Ja, det är jobbigt, jag skulle t.ex. inte kunna springa innan frukost (det som man läser överallt ska vara så effektivt). Kroppen kräver insulin och mat och jag kan inte springa precis efter att jag tagit insulin för då sjunker det fort. Och att äta något utan att ta insulin på morgonen, se det går inte för då får jag insulinbrist :(

Akan-Kakan sa...

Det är ju nya långtidsverkande insuliner på gång. Hoppas nåt sånt funkar stabilare.

Petra sa...

Är det det? Jag har ingen koll eftersom Malmös sjukvård inte har tid att kalla mig på läkarbesök annat än vart sjunde år :(